منظور از زیرسازی ایزوگام، آماده کردن سطح زیرین ایزوگام در پروژه های مختلف، پیش از اجرای ایزوگام می باشد. زیرسازی ایزوگام به معنی تمیز کردن و صاف و یکدست کردن سطحی است که قرار است ایزوگام بر روی آن نصب گردد. در صورت وجود موادی مانند سنگ ریزه، چربی و … بر روی سطحی که قرار است ایزوگام بر روی آن نصب گردد، ایزوگام به‌ خوبی در سطح مربوطه  نصب نخواهد شد. در نتیجه در مدت کوتاهی پس از اجرای ایزوگام، مشکلاتی نظیر، ترک برداشتن، جداشدن از سطح و … برای آن به وجود می آید.

از این رو ممکن است زیرسازی با استفاده از موادی انجام گیرد که موجب افزایش مقاومت و ماندگاری ایزوگام می شوند. در مواردی نیز ممکن است این کار تنها با تمیز کردن سطح با استفاده از آب انجام گیرد. در صورت استفاده از آب برای تمیز کردن سطح مورد نظر، حتما باید اجازه دهید که سطح  کار پیش از اجرای ایزوگام، کاملاً خشک گردد. بنابراین پاک کردن کلیه چربی های نفتی و روغنی، سنگریزه، خاک و یا پلیسه های سیمانی از سطح مورد نظر بسیار مهم است. صاف و یک دست کردن  سطح  و برطرف کردن ترک های موجود، موجب می شود که به دلیل افزایش قدرت اتصال لایه ها، احتمال کنده شدن لایه ها و یا خرابی آن ها بسیار کاهش یابد.

مراحل مختلف زیرسازی ایزوگام

زیرسازی مهمترین مرحله در نصب و اجرای ایزوگام محسوب می شود که همواره باید بیشترین دقت و توجه جهت اجرای اصولی آن انجام گیرد. ایزوگام که یک عایق رطوبتی محبوب، پرمصرف و بسیار کار آمد در سطوح گوناگون می باشد. به جهت نصب راحت تر و همچنین افزایش طول عمر ایزوگام، پیش از نصب نیاز به اجرای زیرسازی اصولی و استاندارد دارد. در صورت عدم اجرای صحیح زیرسازی، به دلیل کنده شدن لایه های ایزوگام، عمر مفید عایق کاری بسیار کاهش می یابد.

در همین راستا به اطلاع شما عزیزان می رسانیم که نمایندگی های مختلف شرکت ایزوگام نوین، در سراسر تهران و کرج، کلیه ی نکات و مراحل زیرسازی ایزوگام را پیش از نصب عایق، به صورت کامل اجرا می کنند تا عایق کاری انجام شده، دارای کیفیت و کارایی بالا بوده و به واسطه ی بهره مندی از یک زیرسازی استاندارد، طول عمر مفید بالایی نیز داشته باشد.

زیرسازی ایزوگام دارای مراحل خاصی است که در صورت رعایت کامل آن ها، طول عمر عایق کاری اجرا شده، به طور متوسط به بالای ۱۰ تا ۱۵ سال خواهد رسید. البته روش نگهداری از ایزوگام نیز در میزان عمر مفید این عایق تأثیر بسیار چشمگیری دارد. مراحل مختلف زیرسازی ایزوگام عبارتند از:

۱- تمیزکاری و برداشتن پسماندها

 به جرأت می توان گفت که مهم ترین بخش زیرسازی، تمیزکاری و برداشتن مواد زائدی همچون پلیسه های سیمانی و یا سنگریزه‌ها و همچنین پاک کردن لکه های روغنی و نفتی است. به طوری که حتی اگر از هیچ ماده‌ ای در زیرسازی ایزوگام استفاده نگردد، تمیزکاری سطح به تنهایی، موجب افزایش عمر مفید ایزوگام می  شود. توجه داشته باشید که پس از پاک کردن تمام موارد فوق، بهتر است پشت بام به‌ صورت کامل با آب شسشته شود و پس از شستشو کاملاً خشک شود.

۲- استفاده از خمیر پرایمر یا آستری

به منظور صاف شدن سطح پشت بام پیش از اجرای ایزوگام، باید تمام ناهمواری های آن برطرف شود. اما برای این کار نباید از سیمان‌کاری مجدد استفاده شود. برای از بین بردن این ناهمواری‌ ها باید از  پرایمر به منظور زیر سازی ایزوگام استفاده شود. علاوه بر آن می توان از قیر‌های مذاب نیز جهت زیرسازی استفاده کرد. به این پرایمر ها، پرایمرهای آستر ساز نیز می گویند که به دو دسته پرایمر خمیری و پرایمر مایع تقسیم می‌ شود. برای سطحی به مساحت یک متر مربع، معمولا از نیم لیتر پرایمر به‌ عنوان زیرساز استفاده می شود. در سطوح قائمه نیز، باید از سیمان یا پرایمر جهت درزگیری استفاده شود.

۳- استفاده از قیر

یکی از متداول ترین روش های زیرسازی ایزوگام، که در شرکت ایزوگام نوین نیز استفاده می شود، استفاده از قیر‌ها است که موجب افزایش قابل توجه چسبندگی ایزوگام نیز می شود و در نتیجه سطح به خوبی آب بندی شده و آمادگی بیشتری برای چسباندن لایه های ایزوگام خواهد داشت. از آنجایی که قیر میزان سرما و گرما را نیز کنترل می کند، موجب افزایش ماندگاری ایزوگام نیز می شود.

۴- استفاده از چسب ایزوگام

در مواقعی که سطح مورد نظر، شرایط لازم برای نصب ایزوگام را ندارد، مثلا در مورد سطوح زاویه دار و یا مواردی که به دلیل کیفیت پایین ایزوگام، خود لایه ها فاقد چسبندگی لازم هستند. در این صورت به منظور ایجاد اتصال قوی تر، از چسب ایزوگام برای زیرسازی ایزوگام استفاده می گردد تا لایه ها به خوبی به سطح مورد نظر بچسبند.

زیرسازی ایزوگام در سطوح گوناگون

انتخاب روش زیرسازی ایزوگام، بستگی زیادی به نوع سطح مورد نظر دارد. ایزوگام عمدتا بر روی سطوح موزاییکی، سیمانی، آسفالتی و یا بتنی اجرا می شود. در سطوح موزاییکی، معمولا به منظور اجرای زیرسازی، سطح مورد نظر با دوغاب سیمانی پوشانده می شود و سپس پرایمر بنزینی روی سطح ریخته می شود. در سطوح سیمانی نیز معمولا از پرایمر بنزینی و یا قیرکشی برای زیرسازی استفاده می گردد.

در سطوح آسفالتی، از پرایمر آبی و در سطوح بتنی نیز از قیرکشی برای زیرسازی ایزوگام استفاده می شود. تیم ایزوگام نوین مفتخر است که انواع خدمات ایزوگام در تهران و کرج را با بهترین کیفیت در اختیار شما عزیزان قرار دهد.

زیرسازی ایزوگام در سقف آپارتمان‌ های نوساز

در آپارتمان‌ های نوساز که سقف‌ آن ها اغلب بتنی یا اسکلتی است، زیرسازی ایزوگام با پوکه‌ های معدنی و سیمان انجام می‌ شود.

در این ساختمان ها در پشت بام، شیب تندی اعمال می‌ شود تا آب به سمت ناودان‌ ها حرکت کند و سپس یک سیمان کشی صاف و یک دست انجام می گیرد و پس از خشک شدن آن، یک لایه قیری بر روی آن اجرا می شود. سپس یکی دو روز تا خشک شدن قیر‌ها صبر می شود و سپس ایزوگام اجرا می گردد.

ملات مورد استفاده برای زیرسازی ایزوگام چیست؟

در زیر سازی ایزوگام برای پر کردن ترک‌ های درشت و تسطیح سطح مورد نظر از ملات ماسه و سیمان به ضخامت حداقل سه سانتی متر در یک لایه با شیب ۲ درصد و یا سیمان و پوکه معدنی که شامل ۳۵ درصد سیمان و ۶۵ درصد پوکه معدنی است، استفاده می گردد. البته ضخامت سیمان و پوکه معدنی باید حداکثر سه سانتی متر در سه لایه با شیب ۲ درصد باشد.

اگر زیرسازی کاملا خشک نشود، چه مشکلی برای ایزوگام به وجود می آید؟

اگر زیرسازی کاملا خشک نشود، زمانی که دمای نوا بالا می رود، رطوبت باقی مانده در سطح مورد نظر در زیر ایزوگام، تبخیر شده و در نتیجه با نفوذ هوا به زیر ایزوگام، ایزوگام به مرور زمان قدرت اتصال خود را از دست داده و از سطح جدا می گردد. بنابراین در فصولی که هوا رطوبت دارد و یا سطح پشت بام خیس است، نباید ایزوگام اجرا شود. چرا که در این شرایط به دلیل نچسبیدن کامل ایزوگام به سطح مورد نظر، بین لایه های ایزوگام شکاف ایجاد شده و با نفوذ رطوبت به سطح داخلی ایزوگام، عایق دچار نشتی می شود.

Rate this post

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *